Geluidsoverlast

geluidsoverlast, dB brothers, kroeg, café, club, discotheek, dansschool, buren, geluid, overlast, mag dit, Utrecht, meting, wettelijk,U woont in de buurt van een café, sinds kort heeft u opeens geluidsoverlast van de muziek die wordt geproduceerd. U vraagt zich af hoe het precies zit met de regels en of dit wel mag? Ook als u midden in de stad woont zijn er zeer strenge regels voor geluid, deze zijn waarschijnlijk niet anders dan in een rustig gebied. Waarschijnlijk als u wat hoort, zeker tijdens de nachtelijke periode, is de kans groot dat er sprake is van overschrijding van de wettelijke normen.

Mocht u last ondervinden van bijvoorbeeld een café, discotheek, studentenvereniging maar ook industrie of fabriek dan kunnen wij bij u langs komen om te meten. Wij kunnen dan na een korte analyse vertellen of dit wel of niet is toegestaan. Wij beschikken over de juiste en gecertificeerde apparatuur om hier een legitiem oordeel over te kunnen geven.

De afhandeling is verder aan u. Wij kunnen in samenwerking met de overlast veroorzaker kijken naar oplossingen of een compleet onafhankelijk rapport voor u schrijven.

Voor een dergelijk onderzoek rekenen wij, afhankelijk van de locatie, voorrijkosten en een uurtarief van €35,- excl. BTW. Afhankelijk van de complexiteit en rapportage zullen de uren sterk variëren. Wij kunnen per situatie een inschatting maken van de te maken uren. Mocht u meer informatie willen over de mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen.

Meer informatie over geluidsoverlast en de toegestane waardes kunt u hier vinden: website rijksoverheid